Συνέντευξη του Προέδρου του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνου Φιλιππίδη στο Ράδιο Λέχοβο για τη συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα EPAS του 3ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης διοργανώνουν εκδήλωση  για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου 2024.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης ήταν καλεσμένος στο Ράδιο Λέχοβο 97.1, με τον Πέτρο Βούζα, και μίλησε για τη δράση αυτή που λόγω των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Σχολείου με τη συμμετοχή σχολείων όλων των βαθμίδων από την Κοζάνη αλλά και την Φλώρινα.

 

Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει παρουσίαση των δράσεων και πρωτοβουλιών της ομάδας EPAS του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους ως Σχολεία – Πρέσβεις του ΕΚ, προβολή ψηφιακού  και φυσικού χάρτη και γνωριμία με έργα της ΕΕ στην περιοχή καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας θα αναλάβουν τον συντονισμό διαδραστικών παιχνιδιών γνώσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οφέλη του Ευρωπαίου πολίτη και παιχνίδια με κάρτες για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των συμμετεχόντων/ουσών, και την προώθηση του ευρωπαϊκού κοινοβουλευτισμού, των αξιών της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, του ρόλου και της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθ'όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα - info kiosk για την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας τα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps αλλά και πληροφόρηση των νέων σχετικά με τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, ώστε να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και προκειμένου να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν μέσα από τη χρήση εκπαιδευτικών διαδραστικών παιχνιδιών με την παράλληλη συνεργατική διερεύνηση και οικοδόμηση της γνώσης τους σχετικά με ζητήματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αυθεντικά περιβάλλοντα μάθησης και με έμφαση στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.

 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας  – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η CluΒΕ (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, με σταθμούς/δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων/ουσών.