Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) ολοκλήρωσε το πρόγραμμα "Know Yourself" του Erasmus+.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) υλοποίησε το πρόγραμμα με τίτλο "Know Yourself" του Erasmus+, το οποίο διεξήχθη στην Ιταλία από 13 έως 21 Μαΐου 2019.

 

Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος, 28 νέοι από την Ιταλία, την Τσεχία, την Ελλάδα και την Ισπανία φιλοξενήθηκαν στο San Giorgio a Cremano, μια περιοχή κοντά στην Νάπολη, Ιταλία.

Σκοπός του προγράμματος υπήρξε η οικοδόμηση θετικών συνηθειών σε καθημερινή βάση όπως είναι η άσκηση, ο διαλογισμός και η καταγραφή των σκέψεων, καθώς και η ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής νοοτροπίας ξεκινώντας από εσωτερικούς πόρους, η κατανόηση της αξίας που έχει η ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας ζωής μακροπρόθεσμα και η εξέταση των απραγματοποίητων δυνατοτήτων των συμμετεχόντων. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν πρακτικά τις παραπάνω προτάσεις σε καθημερινή βάση εξασκώντας τη φυσική αντοχή τους και μειώνοντας το στρες τους.

 

Οι νέοι συμμετέχοντες που εκπροσώπησαν τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας μας μιλούν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν συμμετέχοντας στο πρόγραμμα. Παρακάτω παρατίθενται οι δηλώσεις των συμμετεχόντων του ΟΕΝΕΦ.

 

 Βούλα, 23 ετών

Η εμπειρία μου από το πρώτο Erasmus+ στο εξωτερικό, σίγουρα είναι πολύ θετική! Ομολογώ πως ήταν διαφορετικό πρόγραμμα, σε σχέση με αυτό που περίμενα ή είχα δει στην Φλώρινα! Νιώθω πως με βοήθησε κατά κάποιον τρόπο το "know yourself" με όλες τις τεχνικές που κάναμε... και κυρίως να χαλαρώσω! P.S Η έκπληξη του προγράμματος ήταν σίγουρα το Greek team!!!

 

Δικαία, 22 ετών

«Το πρόγραμμα "Know yourself" ήταν μια όμορφη εμπειρία για τον κάθε συμμετέχοντα. Νομίζω ότι ο καθένας είχε την ευκαιρία να αρχίσει να οδεύει στο να βρει τον εαυτό του. Μέσα από τις δραστηριότητες θυμηθήκαμε και νοσταλγήσαμε το παρελθόν και ονειρευτήκαμε το μέλλον, συγκινηθήκαμε, γελάσαμε και ξεσπάσαμε βγάζοντας τα συναισθήματα μας στην επιφάνεια. Εκτός από το πρόγραμμα, όμως, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους διοργανωτές και τις ιστορίες τους και να εμπνευστούμε για τις ζωές μας.. να συνεργαστούμε με άτομα από άλλες χώρες και να γνωρίσουμε τις κουλτούρες τους.. ταυτόχρονα, όμως, είχαμε και την ευκαιρία και να δεθούμε μεταξύ μας, ως ελληνική ομάδα!! Οι μέρες μας εκεί ήταν απίστευτες και δημιούργησαν αναμνήσεις που θα μείνουν αξέχαστες!»

 

Έφη, 22 ετών

«Το πρόγραμμα «Know Yourself» αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ζωής. Με βοήθησε να αναπτύξω πολύτιμες δεξιότητες, αλληλεπίδρασα με νέους ανθρώπους και ανακάλυψα πτυχές της ζωής και του εαυτού μου, που δε γνώριζα. Κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή, με ποικίλες δραστηριότητες που αποτέλεσαν πρόκληση για μένα. Ευελπιστώ να μου δοθούν περισσότερες παρόμοιες εμπειρίες οι οποίες αναμφισβήτητα συμβάλλουν στην προσωπική μου εξέλιξη.»

 

Θάνος, 21 ετών

«Πρώτη φόρα σε Erasmus+ και πιστεύω ότι ήταν κάτι παραπάνω από μια καλή αρχή! Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν τα sessions και η καθημερινή ροή του προγράμματος με απορρόφησε αφήνοντας μου θετικά ερεθίσματα και τροφή για σκέψη! Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν άψογη συνεργασία δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο κλίμα. Ευελπιστώ να συμμετάσχω και σε επόμενα προγράμματα με σχετικό ή διαφορετικό θέμα ώστε να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις και να ενημερωθώ για ποικίλα θέματα με διάφορα μέλη του Erasmus. »

 

Μαρία, 22 ετών

«Η πρώτη μου συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+ θα μου μείνει σίγουρα αξέχαστη. Το πρόγραμμα "Know Yourself" με βοήθησε στο να δω κάποια πράγματα με άλλη οπτική και μου έδωσε τροφή για σκέψη για τα επόμενα μου βήματα. Οι προσδοκίες που είχα για το όλο πρόγραμμα ξεπεράστηκαν κατά πολύ. Η ελληνική ομάδα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που έκανε την όλη εμπειρία ακόμη πιο όμορφη. Ελπίζω στο μέλλον να συμμετέχω και σε άλλα προγράμματα και γιατί όχι, με τα ίδια άτομα.»

 

 

 

Πέτρος, 29 ετών

«Πρώτη φορά σε Erasmus+ και μπορώ να πω ότι οι εντυπώσεις μου ήταν άκρως θετικές.. Όλο το project, μαζί με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες ήταν πολύ ενδιαφέρον και ευχάριστο..πέρα από τις προσδοκίες μου..μπορώ να πω ότι με βοήθησε στον τρόπο σκέψεις μου και στους στόχους μου..εύχομαι να υπάρξουν και να συμμετάσχω και σε αλλά αντίστοιχα projects και φυσικά με ένα τόσο δυνατό, αν γίνεται και με το ίδιο Greek team

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την ελληνική ομάδα που εκπροσώπησε τον ΟΕΝΕΦ στο πρόγραμμα "Know Yourself" του Erasmus+, στην Ιταλία.