Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο Kozani Youth Fest 2022


Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Νεολαίας στην Κοζάνη με τίτλο: “Kozani Youth Fest 2022 - Εσύ είσαι ενημερωμέν@;” με συντονίστρια την Οργάνωση Νεολαίας “GO Alive” στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Κώστας Φιλιππίδης, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του Φεστιβάλ και τοποθετήθηκε σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους και νέες ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) μαζί με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ανέλυσε το πώς μπορούν οι νέοι να αδράξουν κάθε ευκαιρία μέσα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας όπως το Erasmus+, European Solidarity Corps κ.α. Επίσης, τόνισε πόσο σημαντικό είναι η Ευρωπαϊκή προοπτική των νέων να συμπεριλαμβάνεται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μία Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη. Τέλος, το ενεργό μέλος και εθελόντρια του ΟΕΝΕΦ, Στεφανία Ζούρκα, τοποθετήθηκε για το θέμα της "Ενσωμάτωσης των προοπτικών της νεολαίας στις πολιτικές της Ένωσης" και υπό τον δικό της συντονισμό της συζήτησης, έδωσε το έναυσμα για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων και των πολιτών.

 

Την επόμενη ημέρα, τη σκυτάλη πήρε ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, ο οποίος υλοποίησε workshop με θέμα: “Youthpass for all” το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης. Κατά τη διάρκεια του θεματικού εργαστηρίου, οι παρευρισκόμενοι/νες ενημερώθηκαν για το τι είναι το Πιστοποιητικό Youthpass, για τις βασικές δεξιότητες πάνω στις οποίες στηρίζεται και ποια είναι η προστιθέμενη αξία του Youthpass στους συμμετέχοντες/ουσες. Στην ενημερωτική δράση με τον Επικεφαλής του ED Δυτικής Μακεδονίας,  συμμετείχε ο youth worker και εθελοντής του ΟΕΝΕΦ, Λάζαρος Παπουτζής, όπου μαζί παρείχαν έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση για τις δράσεις του Ομίλου σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

 

Το τριήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 και στόχευε στην ενδυνάμωση, στην ενημέρωση και στη ψυχαγωγία των Νέων. Τα κεντρικά σημεία διεξαγωγής του ήταν η Kοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, με πλήθος ανθρώπων να συρρέουν για ενημέρωση και πληροφόρηση, καθ' όλη τη διάρκεια των ημερών του Φεστιβάλ.

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

Μείνετε συντονισμένοι/νες για τις επόμενες δράσεις μας!

 

FB: https://www.facebook.com/oenef

TWITTER: https://twitter.com/edicflorina

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/activeyouths/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCkEhQKC4XzQumZAvFxxvUHA