Ο ΟΕΝΕΦ φιλοξένησε τον οργανισμό νεολαίας La Bulle St. Galmier της Γαλλίας στη Φλώρινα!

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον φορέα νεολαίας “La Bulle St. Galmier” από την περιοχή του St. Galmier της Γαλλίας, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στο πλαίσιο του Erasmus+, με τίτλο: “GG: Gastronomic Globetrotters” στην πόλη της Φλώρινας, από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου 2023.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων (youth exchange) δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά 28 νέους και νέες από Ελλάδα και Γαλλία, προκειμένου να ανταλλάξουν πρακτικές και μαθησιακές εμπειρίες, να συμμετέχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων επαγγελματικής ανάπτυξης, να αναπτύξουν μελλοντικές συνεργασίες αλλά και δεξιότητες απαραίτητες στον τομέα της νεανικής κινητικότητας και τέλος να καλλιεργήσουν αισθήματα ανθεκτικότητας και συμπερίληψης σε εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα. Το πρόγραμμα διήρκησε επτά ημέρες και περιελάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, role-playing games βασισμένα στη θεματολογία του project, εκπαιδευτικές δράσεις και πολλά παιχνίδια. Μέσα από τη συμμετοχικότητα, τη συνεργασία και τη συμπερίληψη, οι συμμετέχοντες/ουσες κατάφεραν να αποκομίσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.

Η συνεργασία με τον φορέα νεολαίας La Bulle St. Galmier, αποτελεί μια νέα συνεργασία του ΟΕΝΕΦ και θα συνεχιστεί δίνοντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κινητικότητας σε νέους και νέες της Φλώρινας και του St. Galmier.

Οι νέοι και νέες που εκπροσώπησαν τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, μας μιλούν για τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισαν, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής.

Ενδεικτικά, παρατίθενται οι δηλώσεις των συμμετεχόντων/ουσών του ΟΕΝΕΦ με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό:

Έλια, 15 ετών

“Οι μέρες με τα παιδιά από την Γαλλία πέρασαν πολύ ευχάριστα. Πέρασα πολύ όμορφα και ανταλλάξαμε απόψεις, μιλήσαμε για προσωπικά μας θέματα και ήρθαμε πολύ κοντά. Χάρηκα πολύ που μπόρεσα να γνωρίσω άτομα που ζουν σε άλλη χώρα. Ένιωσα πολύ άνετα μαζί τους. ήταν πολύ ευχάριστα και συμπαθητικά παιδιά και εύχομαι μια μέρα να τους ξαναδούμε.”

Πάρης, 16 ετών

"Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Ήρθαμε κοντά από την πρώτη μέρα. Τα παιχνίδια που παίξαμε στην αρχή δεν ήταν γνώριμα αλλά έγιναν στη συνέχεια πολύ διασκεδαστικά. Θα ήθελα αυτό να συνεχιστεί και να μας δοθεί η ευκαιρία να τους ξανασυναντήσουμε."

Βάσια, 15 ετών

"Δεν περίμενα ποτέ να έρθω σε επαφή με άτομα τα οποία έχουν διαφορετικά έθιμα ή συνήθειες. Έμαθα πολλά από τους Γάλλους, πως ζουν, πως είναι τα πράγματα στη Γαλλία και άλλα διάφορα. Οι στιγμές μαζί τους θα μου μείνουν αξέχαστες. Παίξαμε, γελάσαμε, μιλήσαμε και περάσαμε πολύ όμορφα. Θα ήθελα να τους ξαναδω στο μέλλον αν μπορέσω. Ευχαριστούμε τον ΟΕΝΕΦ που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία."

Αναστάσης, 15 ετών

"Η εβδομάδα στη Φλώρινα με τους Γάλλους ήταν για μένα η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου. Έμαθα πολλά πράγματα, απέκτησα εμπειρίες και νέους φίλους. Με τα παιδιά από τη Γαλλία δεθήκαμε πολύ γρήγορα, μπορεί να φταίνε οι χαρακτήρες μας, αλλά σίγουρα τα παιχνίδια γνωριμίας και όλες οι δραστηριότητες έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο. Οι συνοδοί μας ήταν το κάτι άλλο, στάθηκαν κοντά μας και ήταν βοηθητικοί και με χιούμορ. Θα ήθελα πολύ να συμμετέχω και στο πρόγραμμα της Γαλλίας. Αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη, γέμισε το καλοκαίρι μου και σίγουρα θα έχω να θυμάμαι πολλά πράγματα από αυτή."

#weareyouthwork #ΟιΝέοιΜπροστά #activeyouths #oenef #GastronomicGlobetrotters #France #YouthExchange #ErasmusPlus

Μείνετε συντονισμένοι/ες!

Active youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 


Write a comment

Comments: 0