Οι Ενεργοί Νέοι Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υποδέχτηκαν τον Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 ο Ευρωβουλευτής (ΕΛΚ) κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Φλώρινας κ. Σταύρο Παπασωτηρίου, επισκέφτηκε τους Ενεργούς Νέους Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Εκδήλωση: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», η οποία διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Εurope Direct Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στις 23 Φεβρουαρίου 2024.

 

Τον κ. Κεφαλογιάνη καλωσόρισε ο Πρόεδρος των Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης καθώς και ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της ομάδας έργου των Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, νέοι, νέες, εθελοντές/ντριες αλλά και οι Σχολικοί Πρέσβεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς, κ. Ζαφειριώ Μελισίδου και κ. Αρχοντούλα Νικολάου

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι νέες και νέοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ευρωβουλευτή κυρίως για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολιτικό επίπεδο, για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αλλά και για τη κρισιμότητα των επικείμενων Ευρωεκλογών. Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε τον ενθουσιαμό του για τις δράσεις του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, για το υψηλό επίπεδο συμμετοχής στην εκδήλωση της Κοζάνης "Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας", αλλά και για τη συμμετοχή των νέων της Δυτικής Μακεδονίας και το ενδιαφέρον που δείχνουν στα ευρωπαϊκά ζητήματα. Τόνισε επίσης την εξαιρετικά σημαντική δημοκρατική διαδικασία των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου 2024 αλλά και το γεγονός ότι πρέπει οι νέοι και νέες να γίνουν πολλαπλασιαστές του μηνύματος της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές του 2024.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να διεξαχθεί ένας γόνιμος διάλογος, αλλά και δόθηκε το κίνητρο να κινητοποιηθούν για να συμμετέχουν στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου 2024.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3