“Παιχνιδαγωγείο vol. 11: Ζούμε στην Ευρώπη”

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, διοργανώνουν το "Παιχνιδαγωγείο vol 11: Ζούμε στην Ευρώπη". Το Παιχνιδαγωγείο αποτελεί  μια δράση γεμάτη φαντασία, δημιουργικότητα, μουσική, χορό και παιχνίδι για τις νέες και νέους της πόλης μας και τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Ιουνίου 2022, ώρα 18:30, στο Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας.

 

Σκοπός της δράσης μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των νέων, να ενισχύσουμε τη φαντασία τους και την ποιοτική τους έκφραση και να τους ωθήσουμε σε υγιείς τρόπους ψυχαγωγίας. Μέσα από τις καινοτόμες δραστηριότητες του Παιχνιδαγωγείου vol. 11, οι νέοι και νέες του τόπου μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να έρθουν πιο κοντά με συνομηλίκους τους από την Ιρλανδία και την Ιταλία, ώστε να συνεργαστούν, να παίξουν και να μάθουν για την Ευρώπη. Η ομάδα των συνολικά 38 νέων Ιταλών και Ιρλανδών θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Φλώρινας, από τις 21 μέχρι και τις 27 Ιουνίου 2022,  στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συνεργασίας “HEALTH”, Βασική Δράση 2 του προγράμματος Erasmus+, που υλοποιεί ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.

 

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δράση γνωριμίας της ελληνικής, ιταλικής και ιρλανδικής κουζίνας, με τίτλο: European Youth Street Food - Youth Games. Όλοι και όλες οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα και να εμβαθύνουν στην ευρωπαϊκή ιδέα της αρμονικής συνύπαρξης μέσα από τα παιχνίδια, την μουσική, τον χορό, την ελληνική, ιταλική και ιρλανδική γαστρονομία. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, καθώς και συναυλία Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής από το μουσικό σύνολο του Ωδείου Φλώρινας. Υπολογίζεται ότι στο σύνολο των δράσεων θα πάρουν μέρος συνολικά τουλάχιστον 200 συμμετέχοντες (γονείς, παιδιά, φοιτητές/τριες) της πόλης μας. 

 

Οι Νέοι μπροστά!!!

Παρατίθεται η αφίσα της δράσης "Παιχνιδαγωγείο: Ζούμε στην Ευρώπη", που διοργανώνει ο ΟΕΝΕΦ σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.