Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε την Τετάρτη 05 Απριλίου 2023, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου, τους μαθητές/τριες της Δ΄ και Ε΄ τάξης καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. Οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κέντρο, αλλά και να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, σχετικά με το τί είναι οι ανανεώσιμες πηγές, τι είναι η κλιματική αλλαγή και ποιες οι συνέπειές της και παράλληλα να συζητήσουν για τη Δίκαιη Μετάβαση, τι σημαίνει και πώς μπορούν οι νέοι/νέες και τα παιδιά να εμπλακούν σε αυτό το εγχείρημα. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης, τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Μετά την παρουσίαση/εισαγωγή, ακολούθησε περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου, όπου οι μαθητές/τριες ανακάλυψαν πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, εκπαιδευτικά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης.

 

Παράλληλα, οι μικροί/ες μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή, μέσω ενός ευχάριστου επιδαπέδιου παιχνιδιού γνώσεων (φιδάκι). Μέσα από αυτό το παιχνίδι οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους πιο κοινούς και απλούς τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και να μάθουν περισσότερα για την κλιματική αλλαγή. Τον συντονισμό του παιχνιδιού, ανέλαβε η συνεργάτης του Κέντρου, Σιστάνη Παρασκευή.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους συνοδούς/εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Λαζαρίδου Χριστίνα, κ. Παπαθανασίου Ολυμπία, κ. Δούκας Δημήτριος, κ. Αρβανιτάκης Δημήτριος καθώς και όλους τους μαθητές/τριες για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής.

 

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» έχει ως απώτερο σκοπό την ενημέρωση και Ανάπτυξη Πράσινης κουλτούρας, με στόχο τη νεολαία για τους Δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Πρεσπών αλλά και το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

#weareyouthwork #οιΝέοιΜπροστά  #activeyouths

 

Δείτε εδώ τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/oenef

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/activeyouths/

 

 

Διεύθυνση: 7ης Νοεμβρίου 9 | Φλώρινα, 53100


Email:
info@oenef.eu

 
Τηλ: +30 2385 10 14 46

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

 

Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό!