Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία, αντιπροσωπεία του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΟΕΝΕΦ, κ. Κώστα Φιλιππίδη και τους Αντιπροέδρους, Δρ. Κωνσταντίνο Στεργίου και κ. Χρήστο Θωμαΐδη, παρευρέθηκε στην Κοζάνη (Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας), την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν πρόσκλησης για συμμετοχή σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την πορεία της μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, κ. Κώστας Φιλιππίδης, στη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΕΝΕΦ, ο οποίος περιλαμβάνει ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, προκειμένου να στηριχθούν οι νέοι της Δυτικής Μακεδονίας και να ανασχεθεί το brain drain που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στον τόπο μας.

 

Απαιτείται προσήλωση και στήριξη στο σχεδιασμό δράσεων για τη νεολαία και ειδικότερα, καινοτόμων πρωτοβουλιών που θα μετασχηματίσουν το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, κ. Κώστας Φιλιππίδης ανέφερε ότι: "Οι ομάδες εργασίας του ΟΕΝΕΦ συμμετέχουν σε όλες τις προσκλήσεις διαλόγου που απευθύνει η πολιτεία και η περιφέρεια και ότι έχουν υποβάλει προτάσεις τόσο στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όσο και στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, αλλά και στο Πράσινο Ταμείο".

 

Η συνεργασία του Προέδρου του ΟΕΝΕΦ, κ. Κώστα Φιλιππίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, στον οποίο και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και η συνεχής επαφή με τα στελέχη του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) και με τον Επικεφαλής κ. Κωστή Μουσουρούλη, αποτελούν τα εχέγγυα για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, σχετικά για τα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα στις λιγνιτικές περιοχές και συγκεκριμένα για τον άξονα “Πράσινος μετασχηματισμός περιοχών Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης” περιλαμβάνουν τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας στις δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα πράσινης ανάπτυξης.

 

Με σταθερά βήματα, με συγκεκριμένες μελέτες και με χειροπιαστές προτάσεις, είμαστε σε θέση να στηρίξουμε τις νέες και τους νέους της Δυτικής Μακεδονίας.