Αποτελέσματα της δημοσκόπησης ''Climate Change COP28'' από τη UNICEF

Ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που αρχίζει αύριο 30 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που διεξήχθη από τη UNICEF μέσα από την πλατφόρμα U-Report, με θέμα το πόσο προετοιμασμένοι νιώθουν οι νέοι να αντιμετωπίσουν και να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2023, και ήταν μέρος μιας παγκόσμιας δημοσκόπησης της UNICEF, η οποία συγκέντρωσε τις απόψεις περισσότερων από 771.000 U-Reporters από 59 χώρες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση μέσω της πλατφόρμας U-Report μέχρι σήμερα.

 

Στην Ελλάδα, ορισμένα ενδεικτικά αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το 55% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι δεν έμαθαν αρκετά για την κλιματική κρίση στο σχολείο, ενώ μόνο το 22% θεωρεί ότι έχει λάβει επαρκή εκπαίδευση και δεξιότητες για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της. Επιπλέον, το 60% πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά τις κλιματικές πολιτικές της χώρας μας, ωστόσο μόλις το 11% αισθάνεται ότι ξέρει πώς να το κάνει. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη παρουσίαση των αποτελεσμάτων για την Ελλάδα εδώ.

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης συνέβαλαν στην Παγκόσμια Δήλωση Νεολαίας του YOUNGO που θα χρησιμοποιηθεί για να ακουστούν οι φωνές των νέων από τους παγκόσμιους ηγέτες στο COP28.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

 

 

 

 Οι Νέοι Μπροστά!

 

#oenef #activeyouths #EDWM #UREPORT #CLIMATECRISIS #COP28