Εξερευνώντας την Ελευθερία της Έκφρασης στο Studio Star Podcast! Your New Must-Listen!

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στο Studio Star Podcast των Κέντρων Νεολαίας της Ευρώπης με Διαπίστευση Ποιότητας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το de Hoge Rielen, Destelheide, Hanenbos του Βελγίου και το  Service National de la Jeunesse του Λουξεμβούργου με στόχο να ακουστούν οι φωνές των νέων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Πιο συγκεκριμένα, νέοι από 11 ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίησαν ένα podcast με θέμα την ελευθερία της έκφρασης στα 14 Κέντρα Νεολαίας που φέρουν Διαπίστευση Ποιότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους είναι μια σειρά επεισοδίων με διαφορετική δομή αντικατοπτρίζοντας τις διαφορετικές οπτικές των νέων από άλλες χώρες. Στη σειρά podcast Studio Star, οι νέοι διερευνούν την έννοια της ελευθερίας της έκφρασης, τα όριά της και την αξία αυτού του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος στις χώρες τους.

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας ολοκλήρωσε την προσπάθεια αυτή έχοντας στο επίκεντρο της συζήτησης τα social media και τον αντίκτυπο που έχουν στην ελευθερία της έκφρασης. Στο podcast έγινε αναφορά σε θέματα όπως η λογοκρισία, η ρητορική μίσους, η πολιτική ορθότητα, η ανωνυμία, τα κακόβουλα σχόλια και ο έλεγχος περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, γίνεται περιγραφή για την κατάσταση στην Ελλάδα και για την εφαρμογή του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.

 

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Κέντρα Νεολαίας με Διαπίστευση Ποιότητας από το Συμβούλιο της Ευρώπης εγκαινίασαν τη σειρά podcast Studio Star. Τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας εκπροσώπησε ο Βασίλης Δουδούμης, στέλεχος της ομάδας έργου του ΟΕΝΕΦ.

 

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα επεισόδια του podcast στον παρακάτω σύνδεσμο: https://shorturl.at/oCEGV.

 

Ή μπορείτε να κάνετε scan τον κωδικό της σειράς στο Spotify:

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: 

https://shorturl.at/lyOR3

 

 

Οι Νέοι Μπροστά!