Οι Νέες του ΟΕΝΕΦ σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Ισπανία!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο: Digital competencies, young entrepreneurs and challenges related to COVID-19 pandemic in EU economy, στην πόλη Puente Genil της Ισπανίας, από τις 17 έως και τις 24 Απριλίου 2023 , όπου συμμετείχε ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας- Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον φορέα νεολαίας "Αsociación Europa 2020.

 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο, δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά άτομα από 12 χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία, Ολλανδία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Λευκορωσία και Γεωργία), με στόχο να υποστηρίξει τα κίνητρα και την ικανότητα των youth workers να εφαρμόσουν καινοτόμες δράσεις για νέους, με τρόπο που να βελτιώνουν τις ευκαιρίες των νέων για απασχόληση και να ενισχύουν τόσο τις ήπιες δεξιότητες (soft skills) όσο και τις δεξιότητες ΤΠΕ των youth workers, εμπλέκοντας τους σε ψηφιακές δραστηριότητες, μέσω της χρήσης ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών εργαλείων. 

 

Το πρόγραμμα, αξιοποιώντας εργαλεία και μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης, εισήγαγε τους συμμετέχοντες στις Νέες δυνατότητες των Ψηφιακών Μέσων σχετικά με την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διαπολιτισμικές βραδιές, παρουσίαση προτάσεων “νεανικού επιχειρείν” από τους εκπροσώπους των χωρών, υλοποίηση σχεδίου δράσης για άμεση ένταξη των νέων στον χώρο της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, συνεντεύξεις με νέους επιχειρηματίες στην πόλη της Κόρδοβας, επιτόπια έρευνα της αγοράς (SWOT analysis), επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις και αξιολόγηση νέων δυνατοτήτων. Μέσα από τη συμμετοχικότητα, τη συνεργασία και τη συμπερίληψη, οι συμμετέχοντες/ουσες κατάφεραν να αποκομίσουν εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.

 

Η συνεργασία με τον φορέα νεολαίας"Αsociación Europa 2020", θα συνεχιστεί και θα δοθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κινητικότητας σε νέους και νέες τόσο της Φλώρινας όσο και της Puente Genil της Ισπανίας.

 

Οι νέες εθελόντριες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, μας μιλούν για τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισαν, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο. Παρακάτω παρατίθενται οι δηλώσεις των συμμετεχουσών του ΟΕΝΕΦ με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

 

Ευανθία 26 - Ναταλία 18

 

“Χάρη στον ΟΕΝΕΦ είχαμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους από όλη την Ευρώπη και να συζητήσουμε σχετικά με τις νέες δυνατότητες του ψηφιακού επιχειρείν. Ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες, εργαστήκαμε πάνω σε πραγματικά σενάρια δράσης, εμπλουτίσαμε τις γνώσεις αλλά και τις δεξιότητές μας!”

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες για τις δράσεις μας!

 

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

#weareyouthwork #οιΝέοιΜπροστά  #activeyouths 

 

Δείτε εδώ τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/oenef

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/activeyouths/