Δράση ενημέρωσης και γνωριμίας με τους σχολικούς πρέσβεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας σχετικά με την καμπάνια Time to Move του Eurodesk

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, οι συνεργάτες/ιδες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκαν στο youth center του Ομίλου, 25 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, με σκοπό να ενημερωθούν για την καμπάνια "TIME TO MOVE" και το όραμα του Δικτύου Eurodesk. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας συμμετέχει στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (EPAS), που ξεκίνησε το 2016 με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Λυκείων Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 

Κατά την επίσκεψη τους στην έδρα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, η συνεργάτης του ED Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Κωνσταντίνου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα προγράμματα νεολαίας που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς οι νέοι μπορούν να αδράξουν τις ευκαιρίες κινητικότητας για εκπαίδευση, εθελοντισμό και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις αξίες, πολιτικές και προτεραιότητες της ΕΕ, αλλά και για την ενημερωτική καμπάνια “ Time to Move ” του  Eurodesk. Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας αποτελεί πολλαπλασιαστή του δικτύου Eurodesk για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Παράλληλα, επισημάνθηκε η σημαντική εμπειρία του φορέα και παρατέθηκε ένα σύντομο ιστορικό των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει υλοποιήσει ο ΟΕΝΕΦ μέσω του  Erasmus+  αλλά και μέσω του  European Solidarity Corps, όπως σχέδια κινητικότητας για νέους-ανταλλαγές νέων, σχέδια κινητικότητας για εργαζόμενους (Youth Workers) στον τομέα της Νεολαίας, δραστηριότητες συμμετοχής των νέων, ευκαιρίες κινητικότητας και εθελοντισμού και έγινε αναφορά στον ρόλο και στις επιδιώξεις του Europe Direct Δυτ. Μακεδονίας, αλλά και στον σκοπό και προτεραιότητες του φορέα υποδοχής, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας.

 

Προκειμένου η συνάντηση να έχει έναν πιο αλληλεπιδραστικό και παράλληλα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία μέσα από μεθόδους μη τυπικής μάθησης να απασχοληθούν δημιουργικά, παίζοντας ένα δια δραστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή εφαρμογή actionbound. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μπόρεσαν να περιηγηθούν στην πόλη της Φλώρινας, και παράλληλα να μάθουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας, για τις πολιτικές, προγράμματα της ΕΕ αλλά παράλληλα και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Δικτύου Eurodesk.

 

Με το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διανεμήθηκε δωρεάν υλικό και αναμνηστικά δώρα από την καμπάνια “Time to Move” του Eurodesk.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές και μαθήτριες για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική επίσκεψη. Επιπροσθέτως, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις συντονίστριες εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας κ. Ζαφειριώ Μελισίδου και κ. Αρχοντούλα Νικολάου.

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες στις δράσεις μας!

 

Active Youths:  https://shorturl.at/ijx24

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις

δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

#activeyouths #oenef #EDWesternMacedonia #TimetoMove2023 #Eurodesk #ErasmusPlus #EuropeanSolidarityCorps