Ο Όμιλος Ενεργών Φλώρινας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν την κοπή βασιλόπιτας για το 2022

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησαν την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, σε κεντρικό cafe της πόλης.

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τα στελέχη του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τα μέλη, τους εθελοντές/ντριες και όλους/όλες τους παρευρισκόμενους/νες, γιόρτασαν τα δώδεκα (12) χρόνια 2010-2022 δυναμικής παρουσίας και δράσεων του ΟΕΝΕΦ.

 

Τους παρευρισκόμενους/νες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), κ. Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους όσους/όσες έχουν συνδράμει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην επιτυχή υλοποίηση προγραμμάτων, έκοψε τη βασιλόπιτα με την ευχή για επιτυχή παρουσία και δράση του Ομίλου για πολλά χρόνια ακόμα. Τέλος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες/ουσες για τα προγράμματα και ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει ο ΟΕΝΕΦ και μπορούν να αδράξουν οι νέοι/νέες με κάθε ευκαιρία.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τους ενημέρωσε για τα μελλοντικά σχέδια και τις πρωτοβουλίες του ΟΕΝΕΦ

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι νέοι/νέες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο δημοφιλές και διαδραστικό παιχνίδι “BINGO”. Συγκεκριμένα, οι δύο εθελόντριες από την Ισπανία, η Ana Duarte και η Malena Bocchia, οι οποίες πραγματοποιούν Σχέδιο Εθελοντισμού μέσω της Ε.ΚΑΤ.Ο. στη Φλώρινα, μέσα από τη δημοφιλή αυτή δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου,  ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες/ουσες να παίξουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις, έχοντας την ευκαιρία να κινηθούν στο χώρο, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Στο τέλος αυτού του διαδραστικού αυτού παιχνιδιού οι νικητές/τριες επιβραβεύτηκαν με όμορφα και χρήσιμα δώρα από τον ΟΕΝΕΦ και από το κατάστημα "Marbelle".

 

Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας αγκαλιάστηκε από τους νέους και νέες της Φλώρινας και όχι μόνο. Ειδικότερα, στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ομάδα νέων που πλαισιώνει το πρόγραμμα “Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης”  από το 2ο και 3ο ΓΕΛ Φλώρινας, οι συμμετέχοντες/ουσες στα δωρεάν μαθήματα ισπανικών, οι επωφελούμενοι/νες από τα εργαστήρια “Ταξιδιώτες του Κόσμου” και “Δημιουργική Γραφή: ένα εργαλείο επικοινωνίας, αυτοέκφρασης και αλληλεγγύης”. 

 

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα οι εθελοντές, ενεργά μέλη και μαθητές/τριες αντάλλαξαν ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για τη χρονιά που πέρασε όσο και για τους στόχους του 2022. Τυχερή της βραδιάς, η οποία και κέρδισε το φλουρί, ήταν η Ευαγγελία Δίνα, μαθήτρια της Α΄ τάξης λυκείου του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας. Τους ευχαριστούμε όλους και όλες θερμά και ευχόμαστε το 2022 να είναι εξίσου δημιουργικό, και καινοτόμο, και ο καθένας από εμάς να έρθει πιο κοντά στους πραγματικούς του στόχους. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία COVID-19.

 

Ακολούθως παρατίθεται το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση - κοπή βασιλόπιτας.