Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Ανταλλαγής Νέων με τίτλο: “Health” - Παιχνιδαγωγείο vol. 11: Ζούμε στην Ευρώπη”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχέδιο Ανταλλαγής Νέων με τίτλο: “Healthy Lifestyle”, το οποίο αποτελεί Υποδράση του Σχεδίου Στρατηγικής Συνεργασίας, της Βασικής Δράσης ΚΑ2 του προγράμματος Erasmus+, που υλοποιείται από τον Όμιλο Ενεργών Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ). Το Σχέδιο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ιρλανδικό οργανισμό νεολαίας “Youth Work Ireland Tipperary” και τον Ιταλικό οργανισμό νεολαίας “ETS - TWOPLUSTWO”, ενώ υποστηρίζεται από την Ιρλανδική Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ Νεολαία, το Leargas.

 

Η πόλη της Φλώρινας είχε την χαρά να φιλοξενήσει συνολικά 36 νέους από την Ιρλανδία και την Ιταλία, από τις 21 έως και 27 Ιουνίου 2022. Το Σχέδιο Στρατηγικής συνεργασίας “Health” επιδιώκει μέσω μεθόδων μη τυπικής εκπαίδευσης, να προκαλέσει τους νέους/ες να  συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες, να εκφραστούν ελεύθερα, να συνεργαστούν, να συμβιώσουν, να συζητήσουν, να κάνουν φιλίες και να μάθουν για τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, και για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων της περιοχής σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία, διοργάνωσε το "Παιχνιδαγωγείο vol. 11: Ζούμε στην Ευρώπη". Το Παιχνιδαγωγείο vol. 11 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:30, στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας. 

 

Σκοπός της δράσης ήταν να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των νέων, να ενισχύσουμε τη φαντασία τους και την ποιοτική τους έκφραση και να τους ωθήσουμε σε υγιείς τρόπους ψυχαγωγίας. Μέσα από τις καινοτόμες δραστηριότητες του Παιχνιδαγωγείου vol. 11, οι νέοι και νέες του τόπου μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με συνομηλίκους τους από την Ιρλανδία και την Ιταλία, να συνεργαστούν, να παίξουν και να μάθουν για την Ευρώπη. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Παιχνιδαγωγείου vol. 11, έγιναν ψυχοκινητικές δραστηριότητες, που περιελάμβαναν μουσική, χορό και παραδοσιακά ιταλικά και ιρλανδικά παιχνίδια με την ενεργή υποστήριξη των νέων Ιταλών, Ιρλανδών αλλά και εθελοντών και μελών του ΟΕΝΕΦ. Ακόμη, μικρά παιδιά κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά με την ιδέα και το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκμεταλλευόμενοι το θησαυρό της παιδικής μας βιβλιοθήκης, μέσα από τα τετράδια ζωγραφικής και βιβλία από τα αρχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν δράσεις γνωριμίας της ελληνικής, ιταλικής και ιρλανδικής κουζίνας, όπου όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικές, ιταλικές και ιρλανδικές γεύσεις. 

 

Η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής που παρέθεσε το μουσικό σύνολο του Ωδείου Φλώρινας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης και η Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας - Πολιτισμού, Σοφία Φουδούλη - Τζώτζη.

 

Υπολογίζεται ότι στο σύνολο των δράσεων έλαβαν μέρος παραπάνω από 300 συμμετέχοντες (γονείς, παιδιά, φοιτητές/τριες) της πόλης μας. 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Φλώρινας για τη στήριξή του. 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας θέλει να ευχαριστήσει επιπλέον τον Διευθυντή, τους δασκάλους και τους σπουδαστές του Ωδείου Φλώρινας για την ανεπανάληπτη μουσική βραδιά που απολαύσαμε και για την άψογη συνεργασία!