Οι Ενεργοί Νέοι του ΟΕΝΕΦ στη Dolj της Ρουμανίας!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο: “inclusiON FOR YOUth” στην  πόλη Dolj της Ρουμανίας, από τις 5 έως τις 12 Απριλίου 2023, που συμμετείχε ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας- Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον φορέα νεολαίας “Centrul Educaţional de Resurse şi Training (CERT)”. 

 

Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων (youth exchange) δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να ανταλλάξουν πρακτικές και μαθησιακές εμπειρίες, να συμμετέχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων επαγγελματικής ανάπτυξης, να αναπτύξουν μελλοντικές συνεργασίες αλλά και δεξιότητες απαραίτητες στον τομέα της νεανικής κινητικότητας και τέλος, να καλλιεργήσουν αισθήματα ανθεκτικότητας και συμπερίληψης σε εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα.

 

Το πρόγραμμα διήρκησε επτά ημέρες και περιελάμβανε διαπολιτισμικές βραδιές, με στόχο να αναδείξουν οι συμμετέχοντες/ουσες στοιχεία και εδέσματα από τον τόπο που προέρχονται, εξορμήσεις στη φύση συνοδευόμενες από δενδροφύτευση, role-playing games βασισμένα στη θεματολογία του project, εκπαιδευτικές δράσεις, ξεναγήσεις σε εκκλησίες και πολλά παιχνίδια. Μέσα από τη συμμετοχικότητα, τη συνεργασία και τη συμπερίληψη, οι συμμετέχοντες/ουσες κατάφεραν να αποκομίσουν εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές. 

 

Η συνεργασία με τον φορέα νεολαίας Centrul Educaţional de Resurse şi Training (CERT), θα συνεχιστεί και θα δοθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κινητικότητας σε νέους και νέες της Φλώρινας και της Dolj της Ρουμανίας. 

 

Οι νέοι και νέες που εκπροσώπησαν τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, μας μιλούν για τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισαν, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο. Παρακάτω παρατίθενται οι δηλώσεις των συμμετεχόντων/ουσών του ΟΕΝΕΦ με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

 

Αθηνά, 19 ετών

Αξέχαστη εμπειρία που θα την ζούσα ξανά και ξανά. Έμαθα πολλά πράγματα από αυτό το πρόγραμμα, έκανα πολλές καινούργιες φιλίες με άτομα από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα και βελτίωσα το επίπεδο μου στην αγγλική γλώσσα. Αναδείξαμε την χώρα μας, συμμετείχαμε σε πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις, παίξαμε πολλά παιχνίδια όλοι μαζί, κάτι που μας “έδεσε” με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του προγράμματος. Τέλος, είναι σημαντικό να επισημάνω πως η φιλοξενία ήταν ιδιαίτερα ζεστή και ευχάριστη”

 

Αρετή, 19 ετών 

Χάρη στον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα που δεν ειχα συμμετάσχει ξανα  και να επισκεφθώ μια χώρα που δεν είχα ξανά πάει! Είμαι πραγματικά ευγνώμων γιατί έκανα καινούργιες γνωριμίες, συμμετείχα σε διάφορες δραστηριότητες, γνώρισα νέες κουλτούρες και πολιτισμούς. Ελπίζω να μου δοθεί ξανά η δυνατότητα να συμμετέχω σε τέτοιου είδους προγράμματα και να γνωρίσω και άλλους πολιτισμούς

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες!

 

#weareyouthwork #οιΝέοιΜπροστά  #activeyouths  

Δείτε εδώ τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/oenef

Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/activeyouths/

 

 

Οι Νέοι Μπροστά!